Hamarosan bemutatják a harmadik Teslát

2015.08.07. 06:35

Évekkel ezelőtt bemutatták a Tesla magasabb modelljét, és az eredeti tervek szerint már vagy két éve gyártásban kellene lennie, de ez nem jelenti, hogy lemondtak volna róla. A Model X már az utolsó simításoknál tart, és az ősszel várhatóan meg is kezdik a gyártást.

Amit biztosan tudunk, hisz Elon Musk elárulta a Tesla részvényeseinek, hogy a sorozatgyártmány bemutatását szeptemberre tervezik, és jelenleg épp a típusengedélyeztetéshez szükséges próbapéldányok építésénél és a gyártósorok beüzemelésénél tartanak, azaz a Model X heteken belül gyártásba kerülhet. A magasabb és tágasabb modell egyébként a Model S-ből ismert két villanymotoros összkerék-hajtást kapja meg, azaz műszakilag nem hoz drámai újításokat. Úgy hallani, a tanulmány-változat néhány fura megoldása megmarad, így a sirályszárny-ajtók is, bár a részleteket egyelőre egész hatékonyan titkolja a Tesla.

Valószínű, hogy az újdonság lesz a kéttagú modellpaletta drágábbik tagja, de a Model S sikere után nincs miért kételkednünk benne, hogy akad majd vásárlója bőven, hisz Észak-Amerikában és Európában is igen népszerűek manapság az efféle szabadidő-autók. Így aki a személyautós arányok és az ebből kifolyólag korlátozott térkínálat miatt nem vett eddig Teslát, az a Model X-ben megtalálhatja, amit keres. A Model S egyébként igazán jól fogy, az idei év második negyedében már 12 807 példányt adtak el, ami egyáltalán nem rossz eredmény – ezzel a növekedési ütemmel a tesla lassan lenyomja az Alfa Romeót.