2015.08.07. 09:15

Hosszas huzavona és számos találgatás után néhány napja végre eldőlt: a Top Geartől távozó műsorvezető trió az Amazonnál folytatja. Jeremy Clarkson, James May és Richard Hammond neve talán már önmagában is garancia a sikerre, az érdeklődést pedig csak fokozhatja az a botrány, amely napjaink legnépszerűbb autós tévéműsora körül kialakult az elmúlt hónapokban.

A három kulcsfigurát azonban egy negyedik is követte: Andy Wilman, a Top Gear vezető producere. Ő pedig most el is mondta, miért éppen az Amazon mellett döntöttek. Wilman szerint tőlük érkezett a legkomolyabb, legerősebb ajánlat. Úgy fogalmazott: „pénz, szabadság és elkötelezettség a minőség iránt. Ez a három dolog igazán vonzó volt.”

Emellett pedig azt is hozzátette, hogy igen jó költségvetésből dolgozhatnak majd. És eddig bárkivel is beszéltek a terveikről, ígéretet kaptak arra, hogy hagyják őket dolgozni. Ennek kimondottan örültek, nem szeretnének ugyanis belső feszültséget és felügyeletet. Ez persze azt is jelentheti, hogy kevésbé követelik meg tőlük a politikai korrektséget, mint a BBC-nél, így a Top Gearnél is szabadszájúbbak lehetnek.

Wilman az új műsorról annyit árult el, hogy a Top Gear sikeres formátumából merítenek, azonban rengeteg újdonság is lesz majd. Új megjelenés, új környezet – nyilván ezekre szükség is van a jogviták elkerülése érdekében – várja majd a nézőket. Egyelőre minden erejükkel azon dolgoznak, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a tényleges munka.