Limitált Polo a jubileumra

2015.08.07. 11:17

Idén ünnepli a Polo bemutatásának negyvenedik évfordulóját a Volkswagen. A típus első generációját ugyanis 1975-ben dobták piacra. Azóta persze több modellváltás is volt, ma pedig már az ötödik generáció ráncfelvarrott változatánál tartanak, és túlvannak 14 millió eladott példányon.

Mi mással is ünnepelhetne egy autógyártó, mint egy limitált szériás különmodell kiadásával? Ezt az utat választották a németek is: Volkswagen Polo Original névvel hoznak ki egy különleges változatot. Az alapkivitelű Polóktól leginkább külsejében tér majd el egy kicsit, és a felszereltségen sem spórolnak. A motor-váltó kombináció nincs kőbe vésve, hat különböző konfigurációval lesz rendelhető az autó.

A Honey Orange Metallic elnevezésű narancssárga fényezés más Volkswagenekhez nem elérhető, de a hírek szerint más színt is kérhetnek a vásárlók. A tükröket színre fújják, a hátsó lámpákat sötétítik. Alapkivitelként járnak a 16 colos felnik, a ledes fényszórók. Belül alumínium pedálok, fekete-narancs kárpit, automata klíma várja a vásárlókat. Emellett pedig biztonsági extrákkal is megpakolják a születésnapi Polót.

A limitált szériás Volkswagenből mindössze ezer darab készül, amelyek Németországban találhatnak gazdára. Azt egyelőre nem tudni, hogy más országokba egyáltalán szállítanak-e belőle. Ára 19 950 euró, azaz 6,2 millió forint lehet – a gyáriak szerint ez olcsóbb is, mintha egy alap-Polót extráznának fel a vevők erre a szintre.