2015.08.08. 06:39

Vázlatrajzot adott ki készülő szabadidőautójáról a Mazda. A Koeru nevet viselő modell egyelőre tanulmányautóként érkezik a Frankfurti Autószalonra, de formaterve akár az aktuális modellpalettához is illeszkedne.

A crossover a Kodo formanyelv elemeiből táplálkozik, így az ívek, a hűtőrács és a fényszórók is hasonlóak ahhoz, amit többek közt az új 2-esnél, 3-asnál és 6-osnál megismerhetett – és meg is kedvelhetett – a nagyközönség. A CX-sorozattól azonban magasabbra húzott övvonalával és kupés tetőívével különbözik.

Maga a Koeru kifejezés egyébként azt jelenti: túlszárnyalni, kiemelkedni. Ez nyilván arra utal, hogy mind a műszaki tartalom, mind pedig a minőség tekintetében odateszi magát a japán gyártó. Azt ígérik, hogy a motorválasztékot Skyactiv technológiás egységek alkotják majd – de ez azért aligha jelentene meglepetést. Minden bizonnyal többféle benzines és dízelmotorban gondolkodnak, azt azonban még nem hozták nyilvánosságra, hogy melyekről lenne szó pontosan.

A Mazda Frankfurti Autószalonon mutatja majd be a Koeru tanulmányt, amelyről talán hamarosan az is kiderül, hogy egyszerű dizájngyakorlatnak szánják, vagy sorozatgyártású modell alapja lehet. Utóbbi esetben további kérdés, hogy esetleg valamelyik meglévő Mazda platformjára építik-e.