Elkapkodták a törpe sport-Hondát

2015.08.09. 07:23

A Honda nem is olyan rég dobta piacra az S660-as roadstert, mára azonban az összes példány elfogyott belőle. Legalábbis az a 8600, amit erre az évre előirányoztak. A típust csak Japánban forgalmazzák, így az újabb rendelési ciklus is ott nyílik majd meg októberben.

Ha azonban bárki is azt gondolná, hogy a fiatalok kapkodták el az S660-asokat, nagyot téved. A vásárlók mintegy nyolcvan százaléka ugyanis a negyven év feletti korosztályból került ki. Pont a fordítottját tapasztalhatták tehát a Hondánál, mint korábban az S2000-nél. Akkor ötből négyen negyven alattiak voltak.

A japán gyártó természetesen nagyra értékeli a vásárlók márkahűségét, sokan ugyanis már nem első Hondájukat vették meg, amikor megjelent az S660. Ugyanakkor szeretnék elérni a fiatalabbakat is, noha közülük rengetegen nem is érzik szükségét annak, hogy saját autót tartsanak. A fejlett közösségi közlekedés kiszolgálja az igényeiket.

A törpe-roadsterből a hírek szerint hamarosan elkészül egy másik változat is. Az S1000 keménytetőt és egyliteres, 130 lovas turbómotort kaphat. Ráadásul azt már globális modellnek szánják, így Európába is juthat belőle.