Teslát rácsos hűtőráccsal?

2015.08.10. 09:13

Oroszországból jön vadító optikai csomag a Tesla Model S-hez. Tessék, így néz ki a világ legkedveltebb prémium elektromosautója hűtőráccsal.

Bár az angolban neve rugóstagot jelentene, az orosz Strut egy kifejezetten hűtőrácsok és más könnyed optikai elemek gyártására szakosodott tuningműhely. A Fisker Karmától a Hummer H2-ig sokféle típussal volt dolguk; ez a Model S-hez készült piros-fekete karbonozás a visszafogottabb munkáik közül való.

Az utóbbi években már a Model S-hez is egész sok tunercég hozzányúlt, s mint elektromos autón, eddig is mindenki a külsőt reszelgette, a hajtást meghagyták a Teslának. A Strut sem ment tovább a külső elemeken. Csomagjuk legérdekesebb darabja a hűtőrács, ami az eredeti hűtőráccsal ellentétben tényleg rács, és nem egy sima domború fedőlap. A Model S elektromos hajtásának persze továbbra sincs szüksége lyukakra az autó orrán, ezzel a tagoltsággal talán – hiába a piros keret – még jobban is illeszkedik az utcaképbe a készítők szándéka ellenére.

Van még egy spoiler hátul és egy küszöb oldalt, mindegyik ezzel a véleményes piros-fekete színkombóval. Ja, és persze a Strut-logók elöl-hátul. A karbon-kit árát még nem közölték az oroszok, de egyelőre ötletünk sincs, hol lesz ennek piaca. A kaliforniai geekek aligha kattannak rá a keleties ízlésre, a világ városainak 99 százalékában pedig egy Model S-t még ma is alanyi jogon bámul meg az utca népe. Az efféle csomagokhoz ez még nem elég tucat autó, aztán meglátjuk. Az mindenesetre aligha segít megszólítani a Model S-ügyfeleket, hogy a Strut tuningnek nincs Faceboook-lapja, a honlapja pedig csak korlátozottan olvasható angolul is.