Vadiúj sportmodell az ősi Fiatból

2015.08.12. 06:50

A Project 199, egykori nevén a Fiat Grande Punto 2005 óta állja a sarat, ez alatt egyszer váltott arcot és nevet – ha valaki emlékszik, Punto Evónak hívták egy darabig – és azóta nemigen nyúltak hozzá. Indiában viszont egy frissebb kivitelt mutattak be nemrégiben, és ebből mostantól készül sportos Abarth változat is.

Azt nem tudni, hogy a Fiatnak vannak-e tervei a Punto utódlására Európában, de úgy tűnik, Indiában hosszú távra terveznek a modellel. Nyilván ennek köszönhető az is, hogy most elkészült az Abarth változat, amely azonban csak névleg emlékeztet az ezen a néven korábban Európában forgalmazott sportváltozatra. Úgy néz ki, Indiában jóval magasabbra emelt futóművel is lehet sportos egy autó, az orrába pedig a jól ismert 1,4 literes négyhengeres turbómotor mindössze 145 lóerős változata kerül. Ez 25 lóerővel kevesebb, mint az itteni modell teljesítménye volt.

Kívül néhány krómkeret és vörös hűtőmaszk-dekoráció emlékeztet rá, hogy ez itt a sportkivitel. Belül pedig fém pedálrátétekkel, szép nagy Abarth jelvénnyel és zongoralakk-króm középkonzol-dekorral igyekeztek feldobni az egyébként az európai Puntóhoz képest is olcsó hatást keltő műszerfalat.