A VW is beszáll a sport-terepjárók versenyébe

2015.08.13. 17:14

Ahogy egyre nagyobb teret nyernek Európában a nagy hasmagasságú félterepjárók, úgy készülnek el ezekből is az erősebb, sportosabbra hangolt változatok. Egyelőre kevesen kínálnak effélét, de úgy hallani, a Volkswagennél már tervezik a Tiguan sportos csúcsváltozatát.

A Tiguan Coupé R a hírek szerint a megszokott kétliteres turbómotort kapja meg, és a tervezők célja az, hogy dinamikában hozza a Golf R kombi változatának szintjét, ami 5,1 másodperces gyorsulást jelent százra, és 250 km/h-s végsebességet. A hírek szerint a sportmodell alapjául szolgáló Tiguan Coupé – amely a neve ellenére ötajtós lesz, igaz, alacsonyabb tetővonallal – valamikor 2017-ben érkezik, a sportváltozat pedig egy évvel később mutatkozhat be.

Úgy tudjuk, a VW Tiguan utódja már az idén ősszel bemutatkozik, és utána folyamatosan érkeznek az újabb VW szabadidő-autók. A Tiguan és a Tiguan Coupé mellett lesz még legalább két kisebb modell, igaz, ezek csak 2018 körül várhatók.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.