2015.08.14. 11:42

A Mercedes most mutatja meg először a C osztály kupé változatát. Bár önálló neve nincs, ez a modell sem csak az ajtók számában tér el a szedántól: a stílusa is sokkal drámaibb.

Az előző C Coupé nem volt túl emlékezetes darab, de ahogy a szedán, a kétajtós is sokkal látványosabb lett a modellváltással. A Mercedes tervezői a már ismert stíluselemek egy érdekes kombinációját alkalmazták: akár az AMG GT-nél, itt sem különül el igazán a tetővonal és a csomagtartó, amitől a forma egész jellegzetes lesz. Az oldalablakok formája viszont egy az egyben az előző C Coupééval egyezik meg, így még a folytonosság érzése is meglehet.

A kétajtós 9,5 centivel hosszabb, 4 centivel szélesebb és 8 centivel nagy tengelytávú, mint az elődje, de ami ellél is sokkal feltűnőbb, az a kerekek növekedése: a nagyobb felnik nagyban hozzájárulnak az autó harmonikusabb arányaihoz. A műszaki tartalomról egyelőre keveset árult el a Mercedes, bár nem valószínű, hogy lényegi eltérés lenne a szedánhoz képest. Két változatról tudunk egyelőre: a C300 Coupéba kétliteres turbómotor kerül 241 lóerővel, míg a C250d Coupét 2,2 literes bitrubó-dízelt építenek. Várhatóan ez lesz a motorválaszték közepe: várható néhány kevésbé erős változat 170-180 lovas turbós négyhengeresekkel, de biztosan készül hathengeres változat is 300 lóerő feletti teljesítményszinttel, a C63 AMG Coupéba pedig ugyanaz az 510 lóerős 4 literes V8-as turbómotor kerülhet, amelyet a szedánból már ismerünk.

A következő bemutató épp ez utóbbi változatról szól majd, a menetrend szerint a C63 AMG Coupét augusztus 19-én leplezi le a Mercedes.