Előzetes a Bugatti Veyron utódjáról

2015.08.14. 13:48

A Bugattinál végeztek a Veyronnal, de állítólag már nagyon közel van az utód bemutatása. Egyesek úgy vélik, a Los Angeles-i repülőtéren már a Chiron néven emlegetett új sportkocsi egyik prototípusát látták erősen álcázva, amelyet talán meg is mutatnak zárt körben néhány potenciális vásárlónak a Pebble Beach Concours d'Elegance keretében.

A gyáriak által közzétett előzetesben a konkrét autóról persze nemigen esik szó, inkább csak afféle utalás arra, hogy a Bugattinál valami még gyorsabbon dolgoznak, mint a Veyron Super Sport. A Bugatti vezére, Wolfgang Dürheimer azonban korábban azt ígérte, az autóval a csúcson próbálnak maradni, azaz az új sportkocsi valószínűleg még erősebb lesz, és a végsebességét is tovább növelik. A pletykák szerint marad a W16-os turbómotor, de valamiféle hibris hajtásláncba ágyazva, amelynek az összteljesítménye meghaladhatja az 1600 lóerőt.

A bemutató időpontjával kapcsolatban egyelőre szintén csak találgatásat hallani – ezek szerint legkorábban 2016 második felében mutathatják be a sorozatgyártásra érett autót.