Legalább 8000 autó veszett oda Tiencsinben

2015.08.14. 15:40

Tiencsin kikötőváros, ahol számos autógyártó bérel raktárterületet, hisz ide érkezik az importált járművek egy jelentős része. A jelenlegi számítások szerint legalább nyolcezer új autó semmisült meg a katasztrófában, de a szám ennél jóval nagyobb is lehet.

A kínai média közlése szerint mintegy 2750 Volkswagen, vagy 4000 Hyundai és Kia, valamint legalább 1500 Renault égett ki az óriási robbanás és az azt követő tüzek következtében. Ezen felül még a Toyota jelezte, hogy jelentősebb kárt szenvedett a robbanás során, de a japán gyártó számokat egyelőre nem közölt.

A Pekingtől mintegy 120 kilométerre fekvő 15 milliós kínai nagyváros kikötője a tizedik legnagyobb a világon. Helyi idő szerint kedden éjjel észlelték az első robbanást egy üzemben, amelyet fél órával később egy sokkal nagyobb követett. Az időpont meglehetősen szerencsés, hisz éjjel viszonylag kevesen tartózkodtak az elsősorban ipari létesítményeknek és raktáraknek helyet adó negyedben, bár így is legalább ötven halálos áldozata és vagy hétszáz sebesültje volt a katasztrófának.

Bár az oltásban és mentésben a környék összes tűzoltóját bevetették, állítólag mostanáig sem sikerült minden tüzet lokalizálni és eloltani.