Felújítva kapta vissza az ellopott Corvette-et

2015.08.16. 17:11

Harminchárom év rengeteg idő. Ha egy ellopott autóról van szó, több mint elég ahhoz, hogy a tulajdonos végleg lemondjon arról, hogy valaha is viszontláthatja. Így lehetett ezzel George Tally is, akinek Chevrolet Corvette-jét kötötték el a nyolcvanas években.

A sportkocsi azonban tavaly megkerült, a meglepett tulajdonos ráadásul örömében írt is egy levelet a sztoriról a General Motorsnak. A cég vezetőit pedig annyira megfogta a történet, hogy akcióba léptek. Magukhoz vették a gépet, amit aztán teljesen felújítottak, így gazdája még jobb állapotban kaphatta vissza, mint ahogyan 33 esztendővel ezelőtt utoljára látta.

A GM Heritage Center az Autometric Body Shoppal fogott össze, a munkálatokat közösen végezték el. Amikor már szemmel láthatóan komoly eredményei voltak a felújításnak, meghívták Tallyt, hogy saját szemével is láthassa, hogyan zajlik a folyamat. A férfi szinte leírhatatlanul boldog volt, hiszen annak idején csupán néhány évig használta a Chevyt, mielőtt nyoma veszett.

Az autó egyébként a szombati Woodward Dream Cruise alkalmával gördülhetett ki újra a közútra. Ez a világ egyik legnagyobb izomautós rendezvénye: minden év augusztus harmincegyedikén több tízezer jármű vonul végig a 35 kilométer hosszú Woodward Avenue-n, több mint egymillió érdeklődő előtt.