Teleszórják Manhattant Tesla-töltővel

2015.08.16. 16:01

Mialatt a Gigafactory építése és az új Model X fejlesztése viszi el az energiái nagy részét, a Tesla nem felejtheti el meglévő ügyfelei igényeit. A töltőállomások terén még van hova fejlődni, most New Yorkot fednék le végre.

A Tesla dolgozik, hogy egyszerűbbé tegye New York-i ügyfelei életét. A nyolcmilliós metropoliszban komoly elmaradásban van a kaliforniai márka, tekintve, hogy a legközelebbi Supercharger a Long Island-i Muttontown-ban van. Superchargert, azaz több beállásos gyorstöltőállomást továbbra sem terveznek a városba építeni, azokat meghagyják az autópályákhoz, de a nemrég megkezdett kisebb, akár egy beállásos töltők telepítésével lendületben vannak. Ezek az úgy nevezett destination charging-ek, amiket szállodákhoz, gyorséttermekhez, parkolókba telepítenek éppen, azaz félig meddig privát használatban vannak. Ezekből már most is van néhány Manhattanben, de Elon Muskék két tucat garázsparkolóval tárgyalnak a bővítésről. Azokkal együtt már negyven fölött lennének a teslásoknak szánt töltőállomások a szigeten. Hogy ez 1,6 millió itt élő, plusz kb. ugyanennyi ingázó számára sok vagy kevés majd megmondják a New York-i teslások.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.