Ilyesmi lesz az új Kia Sportage

2015.08.17. 14:41

Mindössze hat évet szántak a Kiánál kompakt SUV-jük, a Sportage harmadik generációjának. A negyedik generáció jövőre kerül piacra, de a Frankfurti Autószalonon már bemutatják, szeptemberben.

Az ázsiai márkáktól nem szokatlan technika efféle vázlatrajzokkal hangolni az érdeklődést. A Kiánál menetrendszerint teszik a dolgukat most, hogy hetekkel a bemutató előtt kiadták ezeket a nem sokat mondó, arányvesztett rajzokat. Ami szemet bök még ezeken is, az a kicsit porschésan kerek fényszoró, amiben már ott a ledes nappali menetfény. A hangsúly a kicsit porschésan van, már ha mindenki emlékszik a szimplán csak Porsche-klónnak csúfolt KX3 nevű tanulmányra. Na, úgy tűnik, érett márkaként arról keveset hoztak át az új Sportage szériaváltozatára.

Rendesen újragondolták az orrát. A Sorentóhoz hasonlóan ezen is elszeparálják majd a ködlámpákat, és ez is megkapja végre a BMW-snek csúfolt hűtőrácsot. Az utastérben már nagyobb lesz az előrelépés. A Kia kori beltérvilágához igazodik, így jönnek a testet körülölelő ülések, megnő a középső kartámasz és az érintőképernyő. Nagy újításnak semmi nyoma, egy tisztességes generációváltásnak tűnik – kivéve a lapos fenekű kormánykereket, az legalább érdekes.

Valami ilyesmi lesz tehát, de a vázlatokból inkább senki se következtessen többre. Frankfurtban minden kiderül, így várhatóan az is, hogy az új Sportage – a korábbiakhoz hasonlóan – megy majd a Hyundai Tucson után, ami a műszaki alapjait illeti.