Itt a legfrissebb Land Cruiser

2015.08.17. 17:29

A közelgő generációváltás előtt még egyszer felfrissítette a Toyota a Land Cruisert. A modellt Amerikában és Európában egyaránt forgalmazzák, és 2008-as bemutatása óta évente közel tízezer darabot adtak el belőle Európa-szerte.

A krómkeretes, hármasosztású hűtőrács sokkal harmonikusabbnak hat az új lámpákkal. Módosították az első lökhárítót is, a motorháztetőn pedig hangsúlyos domborulatok láthatók. A kisebb, ledes hátsó lámpákat ezentúl egy krómcsík köti össze, ezzel kiemelve az autó szélességét.

A beltérben puhább anyagokkal találkozhatunk, és a gombok funkció szerinti csoportosításával logikusabb lett a műszerfal. A központi kijelző 4,2 colos, ám a magasabb felszereltségi szintekhez 9 colos monitor is kérhető. A középkonzolban új tároló rekesz és egy 12 voltos aljzat kapott helyet.

A Toyota átdolgozta a biztonsági csomagját, mely ezentúl a Safety Sense P nevet viseli. A rendszer figyelmeztet a sávelhagyásra, ezen kívül ütközésmegelőző, gyalogosfelismerő, illetve holttérfigyelő és dinamikus radaros tempomat funkciót is felvonultat. A Land Cruiser képes figyelni az autó körüli eseményeket is, és egy további kamerával segít ellenőrzi a gumik állapotát és a jármű alatti útviszonyokat. A frissített Land Cruiser jövőre érkezik a kereskedésekbe.