Halálra gázolták a lamborghinis Batmant

2015.08.18. 13:07

Közlekedési balesetben meghalt Lenny B. Robinson, a világ legismertebb Batman-imitátora. Batmobile-jából kiszállva ütötték el egy marylandi autópályán.

2012-ben ismerte meg a világ Lenny B. Robinson nevét, amikor egy rendőri igazoltatásról készült videó került az internetre. A washingtoni rendőrség felvétele egy szokványos igazoltatásnak indult, azonban a rendszám-problémás fekete Lamborghiniből a DC Comics népszerű képregényhőse, Batman szállt ki. A komikus perceket milliók látták a neten.

Lenny Batmanné válása ennél jóval korábban kezdődött. 2001-ben fordított nagyot addigi életén, amikor fia kedvenc képregényhősének öltözve elkezdte járni Amerika gyerekkórházait. Idővel teljesen elragadta a szerep, eladta jól menő takarítói vállalkozását, és ideje és pénze nagy részét beteg, hátrányos helyzetű és bántalmazott kisgyerekek szórakoztatására szánta. A Washington Post egy 2012-es cikke szerint csak a gyerekeknek osztogatott batmanes ajándéktárgyakra évi 25 ezer dollárt költött saját pénzéből. Amit nyújtott, az persze elsősorban a találkozás élménye volt, például amikor a Lamborghinit lecserélte egy Batmobile-replikára, hogy abba ültetve furikázza a srácokat. Modern kori népmesei hősként, bohém gazdagemberként töretlen lelkesedéssel végezte hobbiját vasárnapi haláláig.

Lenny vasárnap egy autókiállításról tartott hazafelé, amikor a tragédia történt. A rendőrség tájékoztatása szerint teljes Batman-öltözetben megállt Batmobile-replikájával (vélhetően motorhiba miatt) az I-70-es államközi autópályán. Az autó rálógott a forgalmi sávra, és ahogy kiszállt belőle, egy érkező Camry elütötte.