Na, ez már a szinte álcázatlan új Sportage

2015.08.18. 18:01

Ha az új autó-megmutatásnak vannak szintjei, a Kia most feketeöves lett. Annyi biztos, tudják jól, lépcsőzetesen kell táplálni a kíváncsiságot: a keveset mondó teaserek után itt vannak a szinte álcázatlan Sportage képei Dél-Koreából. És még mindig marad titok a bemutatóra.

Nem, nem arról van szó, hogy a Kia kiadott volna néhány amatőrnek látszó fotót az új Sportage-ről. A képeket és a videót kémek lőtték, de a Kia legnagyobb örömére, máskülönben miért jaszkariztak volna egy szinte álcamentes tesztpéldánnyal Korea útjain? Szóval ez itt a negyedik generációs Sportage, ami kicsit hamar, hat év után váltja elődjét. Minden stimmel a tegnap kiadott vázlatrajzokhoz képest, a két ott látott markáns változás tényleg jön. Az egyik maga az újféle kiás hűtőmaszk, ami az elődön még nem volt, a másik a lökhárítón két kis műanyag szigetté lett ködlámpa.

Az utastérről most nem érkezett kémfotó, de szinte biztos, hogy atéren is hihetünk a rajzoknak és nagy könyöktámasszal, nagy középső kijelzővel és igényesebb belsővel igazodik a kori Kiákhoz.

A motorjait a Hyundai Tucsontól kapja majd, Európába várhatóan kétféle benzinessel (egy 123 lóerős szívós és egy 175 lóerős turbós 1,6 literessel), valamint háromféle dízellel (egy 115 lóerős 1,7 literessel és egy 136 valamint egy 186 lóerős kétliteressel) jön. A koreaiak a hivatalos bemutatót a Frankfurti Autószalonon tartják, valamikor szeptember 17-27 között.