Batman játszhatja Enzo Ferrarit

2015.08.22. 10:20

Batman és John Connor után Enzo Ferrarit formálhatja meg Christian Bale. Egy tervezett életrajzi filmhez legalábbis megkapta a főszerepet; akár már jövőre láthatjuk.

A tervezett film akár már jövőre jöhet, de még nem állt össze a költségvetés. A sztori lefedné Ferrari életét a cég 1950-es évekbeli felemelkedésétől egészen a keménykezű vezér 1988-as haláláig. Benne mindennel a személyes tragédiáktól az autósportban és autógyártásban szerzett világsikerekig. Olyan sztori az övé, amit csak elrontani lehet, de a jelek szerint jó kezekben lesz a megfilmesítés. Christian Bale tökéletes választásnak tűnik. A brit színészzseni ugyan nem hasonlít a fiatal Ferrarira, de játékával ezt egész biztos elfeledteti majd. Bale széles körben a Christopher Nolan-féle Batman-feldolgozások miatt ismert, de a szakma a kevésbé populáris filmjei miatt ismeri el, mint amilyen az Amerikai pszicho, az A tökéletes trükk vagy az A gépész. Amellett, hogy ezekben mind óriásit alakít, szakmához való hozzáállását jól tükrözi, hogy utóbbi szerepért 28 kilogrammot fogyott a hiteles megformálás érdekében.

Az egyelőre csak Ferrari munkacímen futó film rendezője Michael Mann lesz, aki állítólag évek óta reszelgeti a forgatókönyvet. Mann legismertebb rendezése az A bennfentes Al Pacinóval és Russel Crowe-val, 1999-ből, és nem állnak távol tőle az életrajzi filmek. Ő rendezte a 2001-es, Muhammad Aliról szóló Alit, valamint producere volt a Martin Scorsese által rendezett, Howard Hughes életét feldolgozó Aviatornak. Mann most arra készül, a velencei és a torontói filmfesztiválon keres támogatókat a projektjéhez. A forgatás a tervek szerint jövőre kezdődik.