Elkaszálják a Seat Alteát

2015.08.22. 07:18

Leállítja az Altea és az Altea XL gyártását a Seat. A döntés hátterében elsősorban az áll, hogy az európai eladások nem hozták az elvárt szintet. A spanyol márka először jelentős árengedményekkel próbálta kelendőbbé tenni a családi egyterűt, de nem jártak sikerrel, így nem maradt más választásuk.

Közvetlen utódot nem kap a modell, a márka elöljárói ugyanis úgy vélik, az emberek ma már szívesebben vesznek hobbiterepjárót, mint egyterűt. Egy ideje dolgoznak is már a megoldáson, vagyis a León alapjaira épülő szabadidőautón. A projekt még 2011-ben, az IBX tanulmánnyal kezdődött, később már kémfotók is készültek, jövőre pedig évi százezer példánnyal sorozatgyártásba is juthat a Seat SUV-ja.

Ezzel a modellel egyébként a Nissan Qashqai és a Renault Kadjar kaphat új riválist, egy évvel később azonban már a Juke-ra is rátámadnának, egy méretben oda passzoló hobbiterepjáróval. A Seat tehát néhány éven belül már teljes SUV-sorozatot kínálna, meglovagolva ezzel a napjainkban népszerű trendet. Kérdés, hogy megtalálják-e majd a maguk vásárlóit ezekkel az autókkal.