Nagyobb és könnyebb lesz az új Insignia

2015.08.23. 09:45

Közel már az új Insignia. Az Opel arculatát sok szempontból újraértelmező modell következő generációja két éven belül piacon lehet, a hírek szerint laposabban, könnyebben és hosszabban, mint eddig.

Egy semmitmondó kémfotó a következő Insignia egy prototípusáról
Egy semmitmondó kémfotó a következő Insignia egy prototípusáról

Elvitathatatlan tény, hogy az Insignia minden téren előrelépés volt az Opelnél. Sikerült ezzel a fejekben valamennyire kirántania a márkát a szürkezónából, de hiába a jól sikerült forma és a minőségi ugrás, ugyanazokat a kritikákat kapja meg 2008 óta folyamatosan, hiába volt időközben egy facelift. Mindenekelőtt azt, hogy kívül nagy, belül szűk, nem nagyon lehet belőle kilátni, na, meg túlsúlyos. Hogy a bunkerélményen sikerül-e javítani, a korai prototípusról készült kémfotó alapján nehéz volna eldönteni, de hogy a tömegékből veszít, az biztos. Nem is keveset, 130 kilogrammról írnak a német lapok, amivel már odaérhet a kategória átlagába, de továbbra sem számít majd könnyűnek.

A Monza tanulmány 2013-ból. Állítólag sok lesz a közös vonás
A Monza tanulmány 2013-ból. Állítólag sok lesz a közös vonás

A sokat dicsért forma is változik, állítólag a két éve bemutatott Monza tanulmánytól kap majd sokat. Erősen lejtős tetővonalat mondanak, a kupés megjelenés pedig ezzel együtt már csak azért is esélyes, mert legkevesebb tíz centivel nyújtják meg a tengelytávját. A szűk lábtér is eltűnhet, azaz eddig úgy tűnik, minden kritikát megfogadtak Rüsselsheimben. Várhatóan 2017-ben érkezik az új Insignia, nagy valószínűséggel otthon, a Frankfurti Autószalonon mutatják majd be.