Olaszoktól jön a legőrültebb G Merci?

2015.08.23. 16:46

Az Ares Performance tuninműhely adta ki ezt a különös stílustanulmányt a G63 AMG-hez. Egyelőre csak koncepció, de ha sokaknak megtetszik, tényleg megcsinálják.

Az olasz Ares a nagyon gazdagok tunereként szerzett hírnevet magának. A Bentley-től a Lamborghiniig bármihez hozzányúlnak, specialitásuk a nagyon magas szintű bőrözés és a luxusautók formáinak bátor újratervezése. A kész csomagjaik mellett efféle tanulmányokkal is felhívják magukra a figyelmet néha, amelyekből aztán vagy lesz valami, vagy nem, de inkább utóbbi. Így járt például a Bentley Mulsanne és a Rolls-Royce Ghost, amikből nekiálltak SUV-t csinálni. Az eredeti karakter kiölése a G Mercinél is cél lehetett, így született ez a cifra, szinte már gyerekszobák polcára való forma.

Ha megcsinálja, az Ares teljesen új kasznit tesz a G63 AMG-re. A szénszálas anyagokból alapjaiban újraépített kasznival állítólag 200 kilogrammal lennének a gyári súly alatt. Mindehhez adnának egy speciális, 24 colos felniszettet, és hogy igazodjon a formához, kitolnák a kerékjárati ívből, amit bírnak nyomtávval. A formai megoldások mellett gondolnak a technikára fogékony ügyfelekre is. Két új turbófeltöltővel 750 lóerősre húznák hatliteres V12-est, amihez újragondolt titánium kipufogórendszer társulna, de a legjobb: állítható hasmagasságot ígérnek.

Hogy mindebből mi valósul meg, még kérdés. Az Ares nem véletlenül nem építette meg a csomagot, a modenai tunereknek nyilván nincs keretük felesleges kísérletekre, amit aztán nem tudnak eladni, ezért a rajzok. Ha lesz rá érdeklődő, egész biztosan megépül, és megosztó szereplője lesz az egyedi G Mercik sorának.