Eltűnik a Nissan sportkocsija?

2015.08.27. 06:02

Időről időre kiderül egy-egy autógyár szakemberei számára, hogy a sportkocsi-piac nem a legnagyobb üzlet, különösen ahogy szaporodnak a konkurensek. Úgy hallani, most a Nissannál ébredtek rá, hogy a 370Z gyártása nem éri meg – nyilván nem segített az sem, hogy a Ford elkészítette a minden eddiginél korszerűbb, és kifejezetten olcsó Mustangot, amely Európában is kapható – így állítólag valami másra akasztanák rá a jól csengő nevet.

A rémesen hangzó terv lényege, ha igazak a kiszivárgott információk, az lenne, hogy a legnépszerűbb kategóriába vinnék át a Z nevet. Azaz egy sportos fazonú, 4-4,5 méteres szabadidő-autót építenének ezen a néven, a fronthajtású CFM platformra, erős négyhengeres turbómotorokkal. és ezzel próbálnák megszerezni azokat a fiatalabb vásárlókat, akik a sportkocsit nem vennék meg. Azt egyelőre nem tudni, hogy Észak-Amerikában és Japánban is megszűnik-e a Z, vagy csak Európában tűnik el a kínálatból.

Egyes hírek szerint egy tanulmány-változat néhány hét múlva várható, míg a gyártás egy-két éven belül indulhat. Aki pedig mégis sportkocsit szeretne a Nissantól, az kénytelen lesz beérni a GT-R-rel, amely biztosan marad még néhány évig a kínálat része.