Speed 7: csoda hatvan éves stílusban

2015.08.28. 11:21

Eddig nagyrészt megkérdőjelezhető ízléssel tuningolt luxusautókat láttunk a Kahn Design-tól, legutóbb pedig a hatkerekű Land Rover Defenderrel igyekeztek felkelteni a közönség figyelmét. Most azonban valami mással próbálkoznak: a Speed 7 az első saját tervezésű autójuk lehet.

Egyelőre csak két vázlatot közöltek a járműről, amelyhez hasonlót sem nagyon gyártott senki az elmúlt hatvan évben. A forma profilból egyértelműen az 1930-as évek végének nagydíjas versenyautóit utánozza – leginkább talán egy Mercedes W125-re emlékeztet – a különbség annyi, hogy a Speed 7 minden irányban jóval nagyobb, és kétszemélyes. A szélvédője viszont jelzésértékű, azaz bukósisak nélkül nem érdemes elindulni vele.

Bár túl sok részletet egyelőre nem árultak el, annyi azért kiderült, hogy a régimódi formaterv mögött korszerű megoldások rejtőznek majd. A karosszéria és a váz alumínium és karbonszálas műanyag kombinációja lesz, belül pedig repülőgép-stílusú műszereket és kezelőszerveket alkalmaznak. A legérdekesebb kérdés, hogy a hosszú motorháztető alá mit építenek, egyelőre megválaszolatlan. Annyi biztos, hogy ehhez a stílushoz leginkább valami V12-es vagy V16-os motor illene rengeteg lóerővel – netán egy soros nyolchengeres többlépcsőcs mechanikus kompresszorral – a Kahn azonban csak annyit közölt, hogy fantasztikus kezelhetőségre és teljesítményre számíthatunk.