2015.08.29. 17:17

Az ígéretek szerint a Porsche Cayenne Turbo S-nél is gyorsabb a Jeep Grand Cherokee SRT Trackhawk. A Dodge Hellcatekből jól ismert Hemi V8-assal ez mondjuk nem is meglepő, bár talán nem ez lenne az első dolog, ami a Jeepről eszünkbe jut.

A brutális hobbiterepjárót a Fiat Chrysler Automobiles kereskedői találkozóján mutatták be Las Vegasban. Annyit lehet róla tudni, hogy nulláról százra nagyjából 3,5 másodperc alatt gyorsul. Megvan tehát az eredménye a 717 lóerős teljesítménynek és a 880 newtonméteres csúcsnyomatéknak. A Porsche Cayenne-hez képest a gyorsulás két tizeddel jobb, a BMW X5M-hez mérten pedig négy tized az előny.

A közvéleményt persze kicsit meg is osztja a Trackhawk. Egyesek szerint a Jeepnek inkább a durva terepekhez is jól alkalmazkodó terepjárókra kellene nagyobb hangsúlyt fektetnie. Mások azonban igen lelkesen fogadják az elképesztő erejű SUV-t. A hírek szerint a modell meg is kapta a zöld utat a sorozatgyártásra, és a jelenleg is nagyon népszerű Grand Cherokee SRT mellé érkezik meg a kínálatba.

Néhány napja olyan pletykák is napvilágot láttak, hogy a Hellcatek napjai meg vannak számlálva, 2019-től nyugdíjazhatják a Hemi V8-asokat. Ha ez igaz, akkor az utolsó nagy roham egyik fegyvere lehet a Trackhawk.