Idő előtt szivárgott ki a Peugeot meglepetése

2015.08.31. 17:42

Alig két hét van a Frankfurti Autószalonig, ahol a Peugeot ezzel a fura csapott hátú kupé-kabrióval igyekszik elkápráztatni a közönséget. A Fractal azonban nem titok többé, miután a gyári képek utat találtak a nyilvánosság felé.

A Fractal kifejezetten érdekes arányú autó: hosszú orrával és hatalmas kerekeivel kifejezetten sportos, ugyanakkor a rövid hátsó túlnyúlás miatt inkább úgy, mint a 80-as évekbeli raliautók. A félig krabonszál-mintás, félig fehér karosszéria is szokatlan, ahogy az eltávolítható karbonszálas tető is, amellyel egy fokkal talán még karakteresebb a Fractal. Ugyanakkor a formát nézve egyértelmű, hogy a Peugeot ezt a modellt ebben a formában aligha küldheti gyártásba. Ennek több oka is van, az egyik, hogy a rövid első túlnyúlás nehezen valósítható meg a cég számára jelenleg elérhető fronthajtású hajtásláncokkal, hátsókerék-hajtású műszaki alapjai pedig egyáltalán nincsenek a PSA csoportnak.

Sokkal inkább úgy tekinthetünk a Fractalra, mint tetszetős ötlethalmazra, amelyből talán átszivárog valami a szériagyártású modellekre, ha nem is most, de néhány éven belül biztosan. Ami azt illeti, nem is lenne rossz némi vérfrissítés, hisz a mapanság gyártott Peugeot modellek alighanem a legkonzervatívabb vonalvezetésűek a márka elmúlt húsz-huszonöt évének típusai közül.