Váratlan módon lepleződött le a Volvo S90

2015.09.01. 06:09

Érdekes úton szivárgott ki a következő Volvo csúcsmodell: egy kínai játékgyártó révén.

Bevett gyakorlat, hogy a játékgyárak előbb találkoznak egy-egy új autóval, mint a közönség, hisz ha a bemutatóval egy időben akarják kiadni a makett-változatot, akkor szükség van a tervekre a makettet előállító szerszámok elkészítéséhez. Ehhez képest általában jól működik a titoktartás, kivéve ezt az alkalmat: a Volvo S90 makettjéről jóval az életnagyságú autó bemutatása előtt napvilágot láttak az első fotók.

Ahogy arra számíthattunk is, az S90 már az új Volvo stíluselemekből építkezik: sok részletében emlékeztet a nagy sikerű Concept Coupéra. A korábbi egyen-Volvók csónakforma övvonalának itt már nyoma sincs, viszont a tetővonal és az autó farának kialakítása arra utal, hogy az új csúcsmodell ötajtós lesz. Ha elnagyolt is a makett, annyi azért látszik, hogy a tervezők igyekeztek elegáns vonalakat rajzolni, ugyanakkor megtartani az XC90-esre is jellemző végletes egyszerűséget.

Az S90-ről a Volvónál eddig annyit árultak el, hogy 2016-ban érkezik, az S80-ast váltja, és a cég legfrissebb műszaki megoldásaira épít, azaz itt is kizárólag kétliteres, turbós négyhengeres motorokat használnak majd, és az SPA jelzésű, rugalmasan változtatható méretű padlólemezt.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.