Kíváncsi, milyen az új Tiguan?

2015.09.02. 16:43

Hiába megbízható mindenki, aki egy bemutató előtti modell közelébe kerül, nehéz úgy leforgatni egy reklámfilmet, hogy azt senki se szúrja ki. Az új Tiguan is így bukott le, amikor Kanadában készítettek róla éjszakai felvételeket.

A vancouveri alkalmi kémfotós lakása ablakából fotózta le az új Volkswagent, amelyet csak a Frankfurti Autószalonon akartak megmutatni. Innen már csak egy lépés volt, hogy a Carscoops szétterítse a hírt a nagyvilágban. Ügyesen takargatták az oda- és visszaúton, de a forgatás idejére muszáj volt leszedni az álcát, így most már nem kérdés, mire számíthatunk.

Nyilván senki sem gondolta, hogy a töretlenül népszerű közepes szabadidőautók között pont a Volkswagen robbant majd dizájn-bombát, így aztán a VII-es Golffal megismert egyen-formanyelv nem nagy meglepetés. Az egyszerű vonalak, a konszern arculatába simuló lámpatestek mégis egy tömörebb, vagányabb arányú testen szaladnak szét, így azok alapján, amit a fotókon látni lehet, egyértelmű előrelépésről beszélhetünk az aktuális modellhez képest.

A műszaki adatokat nyilván csak a hivatalos bemutatón árulják majd el, de biztosra vehetjük, hogy az univerzális MQB-platformra épülő Tiguanban is a Golf TDI és TSI motorjai köszönnek majd vissza. Az még kérdéses, hogy a GTE hibrid rendszerét és az e-Golf teljesen elektromos hajtását is megkapja-e a Tiguan, de a Volkswagen stratégiáját elnézve nem fogják kihagyni ezt a ziccert. A Frankfurti Autószalonon már élőben is meg lehet tapogatni, az első darabokat várhatóan a jövő év elején szállítják ki.