Alaskan, a Renault vagány pick-upja

2015.09.03. 18:01

Egy pick-uppal egészítené ki modellpalettáját a Renault. A márka legtöbb autóját Európán kívül Brazíliában, Argentínában, Törökországban, Marokkóban és Algériában adják el, így viszonylag nagy piaca lenne a franciák platósának. Az Alaskant egyelőre tanulmányként mutatják meg, de azt mondják, hogy 2017-ben már kereskedésekbe kerülhet.

Egy ilyen autó kifejlesztése rengeteg időbe és munkába kerül, de a Renault-nak nem kell messze mennie megfelelő technikáért, hiszen az Alaskan alapja házon belülről érkezik, az NP300-as Navarától. Ez már csak azért is érdekes, mert a 2020-ban érkező Mercedes pick-up is a Nissan alapjait használja majd. Persze kívül-belül más formatervet kapnak majd a pick-upok, de a franciák most megmutatták a sajátjukat.

Teljes ledes világítással, 21 colos felnikkel és szatén hatású fényezéssel jelzi a Renault, hogy az Alaskant inkább szabadidőautóként pozicionálná, mint keményvonalas munkagépként. A tanulmány tükreibe kamerákat is szereltek, hogy legyen mivel rögzíteni a végtelen tájat, ha letévednénk a betonútról. A tetejére pedig egy nagy napelemet álmondtak meg a tervezők. Ezek a kiegészítések persze nagy valószínűséggel majd eltűnnek a széria változatról. Arról természetesen nincs hivatalos információ, hogy milyen motor kerül majd az Alaskan orrába, de nem lenne meglepő, ha itt is a Navarából ismert, 2,5-ös vagy háromliteres, V6-os dízelt találnánk.