Nagyon lopják a Hondákat

2015.09.04. 06:37

Nyilvánosságra hozták a 2014-es autólopási adatokat az Egyesült Államokban. A számok azt mutatják, hogy összességében csökken az elkötött autók száma, ugyanakkor az élmezőnyben nincs változás, a tolvajok körében ugyanazok a típusok a legnépszerűbbek.

 

Ezúttal is az Accord volt a legveszélyeztetettebb, összesen több mint 51 ezer autónak találta csak hűlt helyét tulajdonosa. A második hely szintén a Hondáé, ugyanis ott tanyázik a Civic, a maga 43 ezer fölötti lopásszámával. A dobogó harmadik fokát a Ford F-Series pickupjai csípték meg, több mint 28 ezer példánnyal – ez bizonyítja, hogy azért a hazai típusok is népszerűek.

Mintegy ötezerrel maradt le a Fordtól a Chevrolet, szintén pickupokkal, a középmezőnyben a Toyota Camryt, a Dodge Ramokat és Caravanokat találjuk, de odafért még a tízes listára a Nissan Altima, az Acura Integra és a Nissan Maxima is. Igaz, utóbbiból már „csupán” hatezerre vetettek szemet a bűnözők.

Az Egyesült Államok biztosítási bűnözéssel foglalkozó irodája, a National Insurance Crime Bureau a lista mellé jó tanácsokat is biggyesztett. Így az autó megfelelő lezárására, audiovizuális riasztóberendezések használatára, lopásgátlók és nyomkövetők beépítésére ösztönzi a tulajdonosokat.