2015.09.05. 09:25

Hans Dieter Pötsch lesz a Volkswagen felügyelőbizottságának új elnöke. Hivatalosan a novemberi vezetőségi ülésen szavazhatják meg, de a legtöbb forrás egybehangzóan azt állítja, már borítékolható is, hogy a jövőben ő tölti be a pozíciót.

A 64 éves osztrák szakember már eddig is a Volkswagen csoport vezetőségében töltött be fontos szerepet: 2003 óta ő volt a vállalat pénzügyi igazgatója. Őt eredetileg Porsche Automobil Holding SE felügyelőbizottsága jelölte az elnöki pozícióra, a jelölést aztán lényegében mindenki támogatta.

Emlékeztetőként: a Volkswagennél idén tavasszal tört ki belháború. A felügyelőbizottság akkori elnöke, Ferdinand Piëch először megvonta a bizalmat Martin Winterkorn vezérigazgatótól, akinek azonban menesztés helyett meghosszabbította a szerződését a bizottság. Erre aztán Piëch feleségével együtt lemondott minden betöltött tisztségéről. Helyét átmenetileg Berthold Huber vette át.

Huber egyébként egy interjúban elmondta, teljes bizalommal vannak Hans Dieter Pötsch felé. Mivel Pötsch és Winterkorn korábban is szoros, jó munkakapcsolatban álltak, így bíznak az eredményes együttműködésben. Az új pénzügyi igazgató személyéről később döntenek.