BMW-ből végezheted a házimunkát

2015.09.06. 07:25

Érdekes újdonságokat mutatott a berlini nemzetközi elektronikai kiállításon a BMW. A bajor gyártó kütyüi és alkalmazásai közül a legérdekesebb talán a Smart Home applikáció, amellyel akár házimunkát is végezhetünk az autóból.

Ez ugyanis lehetővé teszi, hogy számos háztartási eszközt vezéreljünk az iDrive kezelőfelületének segítségével. Ehhez persze a házban lévő berendezéseknek is meg kell felelniük bizonyos követelményeknek, kapcsolódniuk kell a rendszerhez. Ha azonban minden feltétel adott, akkor nagyon hasznos dolgokra képes a Smart Home.

Egyrészt ellenőrizhetjük, hogy bezártuk-e a bejárati ajtót vagy éppen a garázst, bekapcsoltuk-e a riasztót. Ha pedig valamit elmulasztottunk, azt könnyen pótolhatjuk az autóban ülve is. Akár a lámpákat is fel-, vagy lekapcsolhatjuk, vagy elindíthatjuk a mosógépet, mosogatógépet. Szabályozhatjuk továbbá a fűtést is, így például télen spórolhatunk azzal, hogy távollétünkben takarékoskodunk az energiával, mire hazaérünk, mégis kellemes meleg fogad.

Emellett persze számos más alkalmazással is készült a kiállításra a BMW. Többek közt a GoPro kamerák könnyebb használatát, valamint az n-tv alkalmazás bekapcsolásával a kényelmesebb információszerzést is lehetővé teszik.