Igazi elmebetegség a legújabb sportos Honda

2015.09.09. 13:42

Azt már a korábbi előzetesből is sejteni lehetett, hogy a Honda az RC213V motorja köré nagyon könnyű, és nagyon szokatlan négykerekűt készítettek a japán mérnökök, de erre mi sem számítottunk.

A tervezésnél az elsődleges szempont az volt, hogy a gép súlyát minél alacsonyabban tartsák, és ez sikerült is. Összesen 405 kilogrammot nyom, cserébe gyakorlatilag fél karosszériát kapunk: a 999 köbcentis, 215 lóerős, V4-es motort még úgy ahogy eltakarja a fehér műanyag burkolat, a sofőr viszont az aszfalt fölé kilógatott ülésben ül, mindenféle védelem nélkül. Így alighanem közvetlenebb élményt nyújt, mint az RA272, a Honda 1965-ös F1-es versenyautója, amely a gyári közlemény szerint a tervezőknek inspirációul szolgált.

Kevéssé valószínű, hogy a Honda gyártásba küldené a látványos fehér-vörös tanulmányautót – már csak azért sem, mert semmilyen ma létező hivatalos kategóriába nem fér bele – a Project 2&4 inkább afféle jelzés, hogy még nem felejtették el, hogyan kell élményjárművet készíteni. A Frankfurti Autószalonon pedig a Honda stand központjában áll majd az érdekes jármű, azzal a céllal, hogy odavonzza a közönséget.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.