Megvillantották az új Borgward terepjárót

2015.09.09. 06:10

Ez az első alkalom, hogy mutatnak valamit az új Borgward terepjáró stílusából. Bár csak egy részletrajzról van szó, az nem kérdés, hogy a formatervvel követik az aktuális divatot.

Bár évek óta szó van a Borgward feltámasztásáról, sokáig úgy tűnt, hogy mindez csak komolytalan álmodozás, amely nem jut túl néhány sajtótájékoztató megtartásán. Ám úgy tűnik, ennél azért többre jutottak a márkanév feltámasztói: egy hét múlva leleplezik az első Borgwardot az eredeti vállalat 1961-es csődje óta. Erről mutattak most egy vázlatot, amelyről annyi derül ki, hogy az autó valóban egy magas építésű, terepjáró-jellegű, ötajtós gép lesz.

Ha azonban azt is figyelembe vesszük, hogy korábban már elárulták, egyik partnerük a kínai Foton Motors, nem nehéz rátalálni a Sauvana terepjáróra, amelynek néhány karakteres részlete, így például a hátsó oldalablakok sziluettje épp olyan, mint a vázlaton látható új Borgwardé. Ebből pedig arra is következtethetünk, hogy a Borgwardnál tulajdonképpen az Európában teljesen ismeretlen kínai modell módosításával próbálnak bejutni a piacra.

A tervek szerint a Borgward 2016-ban kezdené a gyártást, és bár az első években Kínára koncentrálnak, nem kérdéses, hogy Európában is meg szeretné vetni a lábát a márka. Kérdés, hogy kínai technikával a háttérben ez sikerülhet-e – eddig már tucatnyi hasonló vállalkozás bukott meg, viszont üzleti siker egyikből sem lett. Igaz, az MG-n kívül nem is akadt olyan próbálkozó, amely ismerősen csengő márkanévvel is rendelkezett volna.