2015.09.12. 07:29

Úgy tűnik, a Tesla Model S sikere sokak fantáziáját megmozgatta: nem ez az első eset, hogy arról hallunk, Kínában készül egy új rivális. A Thunder Power szerencsére a formát nem, csak az alapkoncepciót másolja.

Az autó jellege azonban kiköpött Tesla: négyajtós, kupé-fazonú autó – amennyire ez a rendelkezésre álló egy szem vázlat alapján megállapítható, egész elegáns – amelyben 430 lóerő összteljesítményű elektromos hajtás dolgozik. Így aztán a gyorsulás százra öt másodpercen belül végrehajtható vele, a végsebesség állítólag 250 km/h, a hatótáv pedig 600 kilométer egy töltéssel. A kímaiak most persze még azt ígérnek, amit akarnak, hisz a Thunder Power EV a tervek szerint csak 2017-re érkezik meg sorozatgyártásra alkalmas formában. Addig pedig még sok minden változhat, például az 55 ezer eurós ár is, amellyel mifelénk legalább 10 ezer euróval alávágnának a Model S árának.

Nem egész véletlen, hogy a Tesla lehetséges vetálytársai közül több is felbukkant Kínában, hisz a távol-keleti országban készül a Li-ion akkumulátorok legnagyobb része, így ott a villanyautó-fejlesztés is olcsóbban kivitelezhető, mint bárhol másutt a világon.