2015.09.13. 17:01

A Smart kétségkívül megosztó autó. Vannak, akik rajonganak érte, mert annyira kis cuki, mások pedig ismerik minden nyűgjét-baját, ezért szinte undorodnak is tőle. A német Limouzine a Frankfurti Autószalonra készítette el saját verzióját a városi kisautóból.

Ahogyan a műhely neve is mutatja, ezúttal egy limuzinról van szó. Alapul a Fortwo-t vették, amelyet alaposan megtoldottak. Mintegy 280 centiméterrel lett hosszabb. Ezt megbolondították plusz két kerékkel, és sirályszárnyas ajtókkal, az összhatás tehát eléggé meghökkentőre sikeredett.

A beltérben sem bíztak semmit a véletlenre, hiszen luxussal nem viccelünk. Vannak bőrülések, lapostévék és persze hűtött pezsgőt is ihatunk, ha már úgyis sofőrünk van. Mindehhez a ledes világítás is segít hangulatot varázsolni. Ahhoz, hogy mindez mozogjon is, 120 lóerős motort építettek a Smart farába.

A Madeforsix névre keresztelt luxus-Smartot a Frankfurti Autószalonon leplezik majd le. Így egyáltalán nem lenne meglepő, ha a Limouzine standja körül hosszú perceket időznének a látogatók.