A McLaren készíti a BMW sportkocsiját?

2015.09.19. 19:35

Közösen fejleszthet szupersportkocsit a BMW és a McLaren. A hírek szerint az összeszerelést a britek végeznék, de az autóra a német gyártó logója kerülhet.

A két autógyártó már nem először működne együtt a történelem során. A McLaren F1-ben a BMW S70/2 kódjelű motorját használták, a 6,1 literes V12-es akár 680 lóerő leadására is képes volt. Most egy közös fejlesztésű, négyliteres, turbós V8-as lehet a megoldás, amelyet akár 750 lóerőig is hergelhetnek.

A sportkocsi vélhetően a McLaren 650S következő generációjával azonos platformra épül majd. A kasznit és a belteret természetesen a BMW formatervezői rajzolják meg, hogy a márka saját arculatához igazítsák a gépet. Elsőként a kupé érkezik, amelyet feltehetőleg roadster változat is követ majd.

Egyes források azt is tudni vélik, hogy az M részleg vezetője hajlik az együttműködésre. Frank van Meel korábban azt mondta, egyelőre nem terveznek 600 lóerősnél erősebb autót – a közös fejlesztésű sportautó talán kivétel lesz. A projektet a BMW kutatás-fejlesztési vezetője, Klaus Fröhlich kaphatja meg.