Kémfotón az új Toyota szabadidő-autó

2015.09.25. 17:26

Bár a RAV-4-essel a Toyota fontos szerepet játszott a szabadidő-autó kategória elterjesztésében, az utóbbi évtizedben nem igazán használta ki a lehetőségeket Európában. Talán ezért is tudta megelőzni a kontinensen a Nissan, legalábbis a japán márkák népszerűségi versenyében. Ám most főznek valamit, ami méreteiben és arányaiban is a Nissan Juke Toyota megfelelőjének látszik.

A Nürburgringen egyelőre egy erősen beburkolt változat tesztjei folynak, így csak nagyon nagy vonalakban lehet megállapítani, hogy milyen lehet a végleges termék. Ami mindenképp feltűnő, az az erősen ereszkedő tetővonal és a viszonylag hosszú hátsó túlnyúlás – mintha ezen a téren tényleg a Juke lett volna a példakép. Az autó jellegében egyébként erősen emlékeztet a C-HR tanulmányra, bár annál szinte biztosan sokkal kevésbé lesz radikális.

A típusról egyelőre csak annyi sejthető, hogy az új Priushoz hasonlóan ezt is a modulárisra tervezett TNGA padlólemezre építik, amely gyors fejlesztést tesz lehetővé, így azon sem csodálkoznánk, ha már jövőre megmutatnák az autó szériaváltozatát. Az az érzésünk, hosszú ideje ez lehet az első olyan, bátrabb modell a Toyota kínálatában, amely megismételheti a Yaris első generációjának sikerét, és ismét felszálló ágba terelheti a japán márkát Európában.