Bentayga-riválist készít a Range Rover

2015.09.29. 06:15

A Jaguar-Land Rover nem nagy autógyártó, és a VW csoporthoz tartozó Bentley most feladta nekik a leckét új luxusterepjárójával. Akármit is gondolunk a Bentaygáról, az tény, hogy ez ma a legdrágább, legjobb minőségű kidolgozást kínáló modell a kategóriában, és erre a Land Rovernek válaszolnia kell. Kész is a terv: már jövőre elkészül a még drágább és igényesebb kivitelű Range Rover, amelyet a cég különleges igények kielégítésére létrehozott részlege, az SVO gyárt majd.

Jelenleg a legdrágább Range Rover, a 225 ezer eurós SVAutobiography LWB annyiba kerül, mint a Bentayga alapváltozata, és ez az autó presztízsét is jelzi. Új modellt persze nem lenne pénz kifejleszteni, de megpróbálnak a Range Roverből egy még sokkal fényűzőbb változatot készíteni, amely tud mindent, amit a Bentayga, helyenként akár többet is. Az árcédula 275 ezer euró körül lesz, és a szolgáltatáskínálat is arányban áll majd az összeggel.

Egyes vélemények szerint persze megkérdőjelezhető ez a megközelítés, hisz a Range Rover olcsóbb változatai már 100 ezer eurótól elérhetők, ami lehúzhatja a csúcs-Range presztízsét, de a briteknek nincs sok választásuk, hisz egy új típust fejleszteni annak az évi néhány ezer vásárlónak, akinek csak a legfényűzőbb terepjáró felel meg, egyszerűen nem érné meg.

A Bentley és a Range Rover versengésébe várhatóan 2018-ban száll majd be egy harmadik fél, a Rolls-Royce, és ahogy hallani, minden eszközzel azon igyekeznek, hogy mindkét riválisukat lemossák a porondról.