Sebastian Loeb a Dakar ralit is kipróbálja

2015.09.29. 14:49

Ha rosszmájúak akarnánk lenni, azt mondanánk, a PSA újabb helyet talált Loebnek, aki addig sem a rali-világbajnokság izgalmát gyilkolja. Valójában inkább arról van szó, hogy ahol csak lehet, kihasználják a kilencszeres ralibajnok népszerűségét, így amilyen versenyen csak lehet, elindítják.

A 2008 DKR-t eddig is nagy nevek vezették – például a 11-szeres Dakar győztes Stéphane Peterhansel, a korábban motorkerékpárral taroló Cyril Despres, valamint a kétszeres rali-világbajnok és egyszeres Dakar-győztes Carlos Sainz – ám Loebbel igazi francia aranycsapat áll fel. Most már az autó is kezd kiforrni, legalábbis erre utal, hogy néhány hete Peterhansel már versenyt is nyert vele. Loebnek persze új kihívás a Dakar, így előtte elindítják néhány rövidebb versenyen, az első ilyen teszt az október eleji Rallye du Maroc lesz.

Nem tudni, hogy néhány hónapos felkészülés után milyen eredményt érhet el a kilencszeres ralibajnok, de azt már többször is bizonyította, hogy jól alkalmazkodik a változó körülményekhez. A Dakar történetében pedig sok visszavonult ralibajnok ért már el jó eredményt, így Loebnek akár arra is lehet esélye, hogy az idén az élmezőnyben száguldhat.