Megvillantották a Fiat pickupját

2015.09.30. 12:01

A Fiat váratlanul mutatott egy képet készülő platós modelljéről, amelyet elsősorban Latin-Amerikának szánnak, de nem kizárt, hogy Európában is megpróbálkoznak vele. Mivel sem a Fiatnak, sem a Chrysler pick-upokat is gyártó részlegének, a Ram-nek nincs megfelelő műszaki alapja egy közepes pickuphoz, a Mitsubishivel állapodtak meg. Így a Toro az L200-assal egy gyártósoron, azonos műszaki tartalommal készül majd Thaiföldön.

A megállapodás értelmében a Fiat bizonyos piacokon, így az Egyesült Államokban, Kanadában és Japánban nem forgalmazza a Torót, de Latin-Amerika mellett Délkelet-Ázsiában és Afrikában is sikeres lehet a típus. Az európai forgalmazás azonban kétséges: tavaly a Palio alapú, saját tervezésű Fiat Strada pickupból alig 1400 példányt adtak el, míg a piacvezető Toyota Hiluxból több mint 24 ezret. Ám míg a Strada jó egy számmal kisebb volt legtöbb versenytársánál, a Fiat Toro egy súlycsoport azokkal, így az sem lehetetlen, hogy mégis megpróbálkoznak vele Európában.

Az előzetes fotó alapján annyi egyértelmű, hogy az L200-asra szemből nem is hasonlít a Toro: annál sokkal egyértelműbb, markánsabb stílusjegyeket visel, legalábbis amennyire egy ilyen sötét kép alapján ez megállapítható. Az apró, LED-es fényszórók alapján egyébként arra tippelnénk, hogy ez egyelőre csak a tanulmány-változat – ez annál is valószínűbb, mert a Fiat és a Mitsubishi csak az idén állapodott meg, és a szériamodellt csak a jövő évre ígérték.