Sportkocsit mutat a Mazda Tokióban

2015.09.30. 17:55

Bár a Wankel-fejlesztéseiről igen szűkszavúan beszél a Mazda mostanság, a nagyobb sportkocsijaikban eddig kizárólag ilyen motor volt. Talán az RX sorozat utódja is lehet az egyelőre ismeretlen nevű sportkocsi.

A gyáriak persze még ennyit sem mondtak, csupán homályos utalásokat tettek. „A Mazda sportkocsifejlesztésének teljes története egyetlen modellbe sűrítve” - mondják, amiből aztán mindenki olyan következtetést von le, amilyet akar. Szerencsére a cég eddig nagyrészt csinos, a kor divatjának megfelelő sportautókat készített, és amennyi a képen látszik, az alapján ez a friss terv is lehet kifejezetten esztétikus. Természetesen még csak tanulmányként állítják ki a Tokiói autószalonon, de ez a Mazdánál a legtöbb esetben a gyártás szándékát jelzi – legalábbis az RX-8 esetében így volt.

A Mazda az elmúlt években elsősorban a legfontosabb tömegmodellek megújítására koncentrált, de úgy tűnik, most, hogy lényegében mindent sikerült műszakilag és esztétikailag megújítani, van egy kis idejük izgalmasabb tanulmányok elkészítésére is.