A Porsche válaszolt Paul Walker lányának

2015.10.01. 11:28

Az amerikai perkultúra zavarbaejtő lehet, de a komolyabb cégek, amilyen a Porsche is, fel vannak készülve a lehetséges támadásokra. Meadow Rain Walker vádjaira egyelőre csak a sajtóban válaszoltak, de nyilván ugyanezt a védekezést várhatjuk a bíróság előtt is.

„Ahogy korábban többször elmondtuk, nagyon sajnáljuk, ha bárkinek baja esik egy Porschében, de mi hiszünk a hatósági jelentéseknek, amelyek egyértelművé teszik, hogy ennek a tragédiának az oka a felelőtlen vezetés és a túlzott sebesség volt.” - szól a sportkocsigyártó válasza. Meadow Rain Walker és ügyvédei szerint Paul Walker túlélhette volna a balesetet, ha a Porsche jobban tervezi meg a Carrera GT-t. Azzal viszont nehéz lesz vitatkozni, hogy a 72 km/h-s sebességkorlátozás mellett 150 km/h-val vezetni, az finoman fogalmazva is az ésszerűség határain túlmutató kockázatvállalás, amelyért egy autógyártó sem tehető felelőssé.

Korábban a szerencsétlenül járt Carrera GT-t vezető Roger Rodas özvegye is beperelte a Porschét, azt állítva, hogy az autó tervezési hibája az oka a férje halálának, de a német sportkocsigyártó ügyvédei akkor is hasonlóképp válaszoltak, mondván, hogy egyértelműen sofőrhiba okozta a balesetet.

Valószínű, hogy ezek az ügyek adnak majd némi elfoglaltságot a Porsche amerikai jogászainak, de miután a durva gyorshajtás tényén kívül az is kiderült már korábban, hogy a 612 lóerős sportkocsi nem kapta meg a szükséges karbantartást sem, nem valószínű, hogy az ügy kapcsán egy fillért is ki tudnak csikarni a Porschéből.