Látjuk is az új Range Rovert, meg nem is

2015.10.02. 14:53

Egy ideje már nem titok, hogy a Range Rover Evoque-ból készül a nyitott változat. Ezzel a britek olyan piaci szegmenssel próbálkoznak, amely eddig alig létezett: hasonló vászontetős szabadidő-autót csak a Nissan Muranóból készítenek.

A kész típust novemberben tervezik bemutatni, de hogy felvezessék az eseményt, elkészítették az autók drótváz-modelljét, méghozzá 1:1 méretarányban, alumíniumból. Ezen lényegében a karosszéria élei helyén futnak a vékony fémcsövek, emellett a modelleknek szépen kidolgozott kerekeik, üléseik és kormánykerekük van. Összesen hat példány készült, különféle feltűnő színekben, ezeket helyezték el London központjának néhány elegánsabbnak számító pontján – ahogy a márka kreatív igazgatója fogalmazta, olyan helyeken, ahol a egy efféle nyitott prémium-szabadidőautó amúgy is állna.

Képernyőn nézve nyilván sokkal kevésbé szürreális a hatás, mint élőben lehetett, hisz olyan, mintha csak beleszerkesztették volna a virtuális drótvázmodelleket az utcakép fotóiba. A kampánynak azonban itt még messze nincs vége: a novemberi premier előtt ugyanezek a vázak felbukkannak majd a világ más nagyvárosaiban is, a gyáriak komoly világ körüli turnét szerveztek nekik.