Kémfotókon a Fiat pickupja

2015.10.03. 13:08

Lencsevégre kapták a kémfotósok a Fiat készülő pickupját, a Torót. Bár az olasz gyártó pár nappal korábban már megvillantotta a modellt, teljesen leplezetlenül azonban mindeddig nem láthattuk.

A képek a brazíliai Pernambuco üzemében készültek. Ezek alapján a Toro nem tűnik reménytelennek: egészen agresszív ábrázatot kölcsönöznek neki a keskenyre húzott fényszórók, ugyanakkor a nagy műanyag hűtőmaszk egy kissé értelmezhetetlen. Hátul pedig az osztottan nyitható plató felidézi a kérészéletű Lincoln Blackwoodot.

Ami a műszaki tartalmat illeti, a Fiat Toro az eddigi információk alapján számos alkatrészen osztozik a Mitsubishi L200-assal. Ezek szerint maga a platform is közös, más források viszont a Jeep Renegade-del közös padlólemezről beszélnek. A motorválasztékot a kezdetekkor 140 lovas 1,8-as benzines és 170 lovas kétliteres dízel alkothatja. Ezekhez választható lesz kézi- vagy automata váltó, illetve első- vagy összkerékhajtás is.

Az egyelőre nem teljesen világos, hogy még csupán az előszériás példányokat, vagy a végleges változatot készítik-e Pernambucóban. Eddig ugyanis azt lehetett sejteni, hogy csak jövőre mutatják be a sorozatgyártású kivitelt. Nem kizárt, hogy hamarosan megtartják a hivatalos premiert, azt követően pedig 2016-ban a kereskedésekbe is kerülhet a Toro. Elsősorban Dél-Amerikában, de az sem kizárt, hogy a későbbiekben Európába is szállítanak belőle.