Megvan a Porsche új vezére

2015.10.03. 08:52

Oliver Blume lett a Porsche új vezérigazgatója. A 47 esztendős szakember már eddig is a márka kötelékében dolgozott, a gyártásért és a logisztikáért felelt. Ő váltja tehát Matthias Müllert a pozícióban.

Mint ismert, az elmúlt hetekben kipattant dízelbotrány odáig vezetett a Volkswagen-csoportnál, hogy Martin Winterkorn lemondott vezetői székéről. Az utódlásról gyorsan döntöttek, Winterkorn helyét az a Matthias Müller vette át, aki korábban a Porschét igazgatta. Így viszont a Porschénál üresedett meg a tisztség – ezt töltötte most be Blume.

Azt már most biztosra lehet venni, hogy nem lesz könnyű dolga, bár Müller nála is nehezebb helyzetben van. Blume-nak arra kell odafigyelnie, hogy az anyavállalat, a Volkswagen körül kialakult feszültség amennyire csak lehet, elkerülje a Porschét, ha pedig mégis éreztetné hatását, akkor azzal is meg kell birkóznia.

Emellett pedig a fejlesztéseket is le kell vezényelnie, a következő öt évben ugyanis több mint egymilliárd dollárt pumpálnak a márkába. Többek közt a központi, zuffenhauseni gyártóegységet is modernizálják és bővítik, hogy kapacitása megfeleljen az átalakuló igényeknek. Így a 911 és a Boxster mellett jövő nyáron már Caymant is készítenek itt.

Minden, a dízel-botránnyal kapcsolatosan született írásunkat megtalálja csokorba gyűjtve ezen a linken.