Új autómárka születik, a Ravon

2015.10.07. 11:31

Az új márka első modelljének neve Nexia, és ez alapján könnyen megfogalmazódik a gyanú, hogy ennek valami köze lesz az egykori Daewoohoz. Így is van: a Ravon nem más, mint az egykori Uz-Daewoo üzem, az egykori koreai autógyár üzbég leányvállalata.

A Nexia név szerencsére nem a 90-es évek eleji béna Opel Kadett-másolatot takarja, azzal már Oroszországban sem lehetne labdába rúgni, hanem a Chevrolet Aveo szedán első generációjának egy változatát. Ez a technika még nem olyan vén, hogy eladhatatlan legyen, de az ára már nagyon alacsonyan tartható, hisz a fejlesztési költségét már rég behozta. Úgy tudjuk, a választékot idővel három-négy modellre szeretnék bővíteni, és a típusok valószínűleg régi ismerősök lesznek, a Daewoo késői modelljeinek némileg modernizált változatai, amilyen a Lacetti kompakt vagy a Matiz kisautó.

A háttérben egyébként az üzbég állam érdekeltsége, az Uzavtosanoat áll, amely meglehetősen jó kapcsolatot ápol a General Motors-szal, így lehetséges, hogy a régi Daewook legkorszerűbb, már a GM által frissített modelljeit kínálhatják Ravon néven.