2015.10.08. 15:39

Látszik, hogy a Tokiói Autószalonra a Mitsubishi is igyekezett olyan autót készíteni, amely megmutatja, mire számíthatunk a gyártótól a jövőben. Az eX-en felbukkan néhány új formai ötlet, a hajtáslánca pedig állítólag már a következő generációs Mitsubishi villanyautó-hajtás elemeiből épül fel.

Az eX formatervezői láthatóan igyekeznek megújítani a Mitsubishi jellemző stíluselemeit, még akkor is, ha nagy ötletre most nem telt. Elöl és hátul is felbukkan az a középen összeszűkülő a forma, amelyet az egységes arculat központi elemének szánnak, de ezen felül az eX-en feltűnően sok az él és a szöglet a jelenlegi szériamodellekhez képest. Emellett az utastér fölé nyúló panoráma-szélvédővel, rejtett tetőoszlopokkal és hátul felfüggesztett hátsó ajtókkal igyekeztek izgalmasabbá tenni a típust. Ezek közül persze nem minden juthat el a sorozatgyártásig – az öngyilkos ajtók például szinte biztosan megmaradnak a tanulmányautó furcsaságának, ahogy a malomkő-méretű felnik is. Bár nincs benne olyan, amit ne láttunk volna már másutt, nem nehéz elképzelni, hogy a következő néhány évben ezt a stílust követi majd a Mitsubishi, és ezzel akár sikert is arat.

A konkrétumokkal egyelőre nem terhelték a közönséget a japánok, így csak remélhetjük, hogy az október 29-ei bemutató során elárulnak valamit az elektromos hajtásláncról is.