Mini-sportkocsit mutat a Toyota

2015.10.08. 11:38

Hosszú ideje a Mazda uralja a kis sportkocsik szegmensét: az MX-5 ma lényegében egyetlen a saját kategóriájában. Ám egy ideje már hallani a pletykákat, hogy a Toyota dolgozik valami hasonlón, és most itt az első bizonyíték.

Az S-FR egyelőre tanulmányautóként lesz látható a Tokiói Autószalonon, de a hátsókerék-hajtású, 3,99 méter hosszú, 1,695 méter széles, 1,32 méter magas és 2,48 méter tengelytávú autón alig akad olyan részlet, amely túl elszállt lenne a gyártáshoz. A formaterve inkább érdekes, mint szép, de Toyota viszonylatban egyáltalán nem drámai. A hűtőrács talán lehetne kisebb, a kerekek pedig nagyobbak, de az összhatás nem is rossz – talán mert ezekkel az arányokkal van valami játékautó-jellege. A Toyota egyelőre nem közölte, hogy mi hajtja az S-FR-t, a fotókból is csak annyi derül ki a hajtásláncról, hogy hatfokozatú manuális váltót építettek a gépbe.

Egy tanulmány önmagában persze nem jelent semmit – különösen a japánoknál – de az az érzésünk, hogy egy ilyen kis sportkocsi talán még többet használna a cég arculatának, mint a GT86.