Telekjáró Fabia Combiból

2015.10.09. 13:46

A Škoda azoknak készíti a ScoutLine modelleket, akiknek a terepjárókból elsősorban a stílus a lényeges, a többlet-képességek kevésbé. Az aktuális Fabiából viszont nem készült ilyen, egészen mostanáig.

A csehek persze nem vitték túlzásba az átalakításokat. A különbség a mezei Fabia Combihoz képest elsősorban kozmetikai: a sárvédőívekre, a küszöbökre és a lökhárítók aljára került fényezetlen műanyag burkolat, méghozzá elég filigrán kivitel. Az első lökhárító aljára viszony ezüstszínű perem került – nyilván ez helyettesíti a kompozícióban a fém kartervédőt. További jellegzetessége a változatnak, hogy 16 vagy 17 hüvelykes felnikkel szállítják, de viszonylag alacsony profilú abroncsokkal – így lehet, hogy a hasmagasság sem tér el lényegesen a hétköznapi Fabia Combiétól. Ahogy a fentiekből sejthető is, összkerékhajtást nem kínálnak a típushoz, a többi Fabiához hasonlóan ez a modell is csak elsőkerék-hajtással lesz kapható.

A motorválaszték a többi Fabia változatokból már ismert motorokból áll össze, 75, 90 és 110 lóerős 1 és 1,2 literes benzinesekből, illetve 75, 90 és 105 lóerős 1,4 literes dízelekből.