Apple? Az egy Tesla-temető

2015.10.10. 09:13

Furcsa helyzet a technosznobok két nagyon kedvelt gyártóját acsarkodni látni, pedig ez a helyzet. Az elektromosautó-gyártás első nagy háborúja van kialakulóban a Tesla és az Apple között.

Elon Muskból sosem hiányzott a nyílt konfrontációra való hajlam. A rétorként és előadóként sem tehetségtelen Tesla-vezér most az Apple-nek szólt oda – vagy vissza, igazából tökmindegy. A történtet régről indul, talán egészen onnan, hogy korábban még olyan híreket is lehetett hallani, az Apple hagyja a saját elektromosautós fejlesztéseit, és ahogy van, megveszi a Teslát. Tapasztalatostól, mérnököstől, mindenestől. Aztán máshogy alakultak a dolgok, és most arról hallani, a harapott almás márka a saját lábára állva száll be az elektromosautózásba. Méghozzá ex-Tesla-mérnkökkel.

A napokban megkérdezték Muskot, mit szól ahhoz, hogy az Apple több korábbi Tesla-mérnököt magához csábított. Fontos mérnökök? Azokat viszik, akiket mi kirúgtunk. Szoktunk is viccelni, hogy Tesla-temetőnek hívjuk az Apple-t. Na, ennyi. Mutasson valaki még egy vállalatvezetőt, aki ilyen nyers őszinteséggel teszi helyre a világ egyik legnagyobb óriásvállalatát. Ha nem megy neked a Teslánál, elmész dolgozni az Apple-höz. Komolyan. Folytatta Musk, majd még beszólt az Apple okosórájára is, végül kicsit megenyhülve elmondta, hogy azért jó, hogy az Apple is mozog ebbe a befektetési irányba, de az autók összetettebbek, mint a telefonok vagy az okosórák.